6 x voor beerlovers in Turnhout

De Holy Grail van ons België, het gouden gerstenat,.. Met dit artikel gaan we op zoek naar de places to be om een speciaalbier te nuttigen!

Wie België zegt, zegt natuurlijk ook bier. Overal kan je wel lekker Belgisch bier vinden maar er zijn een aantal echte typische bier cafés die een mooi aanbod hebben van heel veel bieren, en niet alleen Belgische. Bieren die niet alleen in de zomer maar ook in de winter goed smaken. Daarnaast hebben we in de Kempen enkele trotse lokale bieren zoals de bieren van brouwerij het Nest, Taxandria, Corsendonk,..

PS bier drinken alleen voor mannen? No way. Tegenwoordig zijn er zóveel verschillende soorten bier, dat er echt voor iedereen wel wat bij zit.

1. Café Ranonkel

Café Ranonkel in de Begijnenstraat is een waar begrip, en waarschijnlijk één van de bekendste en drukst bezochte cafés van Turnhout. De bruine kroeg werd bijna 50 jaar geleden opgestart. Dit monument in Turnhout barst van de authenticiteit en heeft één van de gezelligste terrassen in de binnenstad.

Adries Begijnenstraat 25, 2300 Turnhout

ROUTE

2. Café Chaos

Uitbaters, Leen en Joeri, zijn ondertussen legendes in het Turnhoutse horeca landschap. Zij baatten meer dan 25 jaar Café de WirWar uit. Voor degenen die dit legendarische café ooit bezochten, in Café Chaos kan je meer van dat terugvinden. Van optredens tot gewoon een gezellige avond met vrienden ben je hier steeds op de juiste plek.

Adres Herentalsstraat 78, 2300 Turnhout

ROUTE

3. De Kazerne

In Café de Kazerne kom je terecht in een huislijk nostalgische sfeer met veel karakter. Met zijn unieke pand, oude emaille reclame borden en vintage meubilair biedt het café een gezellige atsmosfeer waar altijd wel wat te beleven valt.

Adres Grote Markt 4, 2300 Turnhout

ROUTE

4. Café Sint-Pieter

Bij Sint-Pieter vindt je naast een uitgebreide bierkaart, tal van klassiek Belgische gerechten. Van een degelijke croque tot slaatjes, lekker hoeft niet altijd complex te zijn. Van een terrasje om uit te blazen tijdens het shoppen tot gewoon een gezellige avond met vrienden ben je hier steeds op de juiste plek.

Adres Grote Markt 60, 2300 Turnhout

ROUTE

5. De Zwarte Ruiter

Iets gaan drinken is leuk, de benen goed losgooien op de dansvloer is leuker. Turnhout telt een aantal danscafés waar je zonder twijfel een zwierige nacht beleeft. De Zwarte Ruiter is al meer dan 20 jaar de vaste uitvalsbasis in Turnhout.

Maar daarnaast heb je hier een uitgebreide bierkaart met steeds leuke suggesties. Ideaal dus ook voor een terrasje in de namiddag of het begin van de avond in te zetten!

Adres Zegeplein 12, 2300 Turnhout

ROUTE

6. Barzoen

Eetcafe Barzoen is sinds 2013 het eetcafé van cultuurhuis de Warande. Deze vaste waarde is een ware trekpleister, gedurende het hele jaar. Van een snelle hap voor een optreden in cultuurhuis de Warande tot gratis zomerconcerten op hun uitgebreide terras. Elke dag kan je hier terecht vanaf 10u voor een hapje en een drankje.

Adres Warandestraat 42, 2300 Turnhout

ROUTE

Lokale bieren

CORSENDONK
Vanaf de oprichting in 1398 de Priorij van Corsendonk. Vele jaren later zijn ze wereldwijd behoorlijk groot.
Onze tip: Corsendonk Agnus

HET NEST
Brouwerij Het Nest brouwt sinds 2015 bier in een hypermoderne brouwerij nabij Turnhout.
Onze tip: De Schoppen Boer

TAXANDRIA
De jongste van de drie brengt gedurfde, originele bieren naar eigen receptuur uit de Kempen.
Onze tip: Taxandria Golden Ale

Total
0
Shares
Previous Article

Moshi Moshi, bubble tea en meer

Related Posts